close
Početna > Za medije > Novosti

Novosti

Raspisan je međunarodni konkurs za izuzetna istraživačka dostignuća lekara i farmaceuta u 2017. godini

Farmaceutsko preduzeće Medis ove godine već četvrti put za redom objavljuje međunarodni konkurs International Medis Awards for Medical Research. Svrha konkursa je potražiti i nagraditi izvrsna klinička dostignuća lekara i farmaceuta u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi. Njihov rad značajno doprinosi razvoju dijagnostike i lečenja što donosi brojne prednosti za pacijente pa stoga zaslužuje prepoznatljivost i priznanje. 

»Raduje nas što su Medis Awards postale prepoznatljive nagrade za klinički istraživački rad u našem regionu. U protekle tri godine ukupno smo dobili više od 400 prijava stručnjaka iz osam zemalja, što potvrđuje da u našem delu Evrope ima puno odličnih istraživačkih priča lekara i farmaceuta, a njihova dostignuća većinom ostaju neprimećena u široj javnosti. Nagradom Medis Awards želimo da im omogućimo prepoznatljivost koju zaslužuju«, izjavio je generalni direktor preduzeća Medis, Tone Strnad.

Svoje istraživačke radove mogu prijaviti lekari i farmaceuti iz osam zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Radove mogu biti iz sledećih oblasti: anesteziologija, gastroenterologija, ginekologija, farmacija, neurologija, oftalmologija, pedijatrija, pulmologija (sa alergologijom) ili reumatologija.

 

Radove će ocenjivati međunarodni stručni žiri

Sve prijavljene radove prema unapred određenim stručnim kriterijumima nezavisno će oceniti međunarodni žiri čiji je predsednik prof. dr Matija Tomšič, dr med., načelnik Kliničkog odeljenja za reumatologiju u Univerzitetskom kliničkom centru Ljubljana. Ostali članovi žirija: 

  • Anesteziologija: prof. dr Nenad Karanović, dr med., Hrvatska 
  • Farmacija: prof. dr Ivan Stanković, Srbija
  • Gastroenterologija: prof. dr Milenko Bevanda, dr med., Bosna i Hercegovina
  • Ginekologija: prof. dr Nandor Acs, dr med., Mađarska
  • Neurologija: prof. dr Sašo Stojčev, dr med., Makedonija
  • Oftalmologija: prof. dr Barbara Cvenkel, dr med., Slovenija 
  • Pedijatrija: prof. dr Reinhold Kerbl, dr med., Austrija
  • Pulmologija: prof. dr Branimir Nestorović, dr med., Srbija 
  • Reumatologija: prof. dr Branimir Anić, dr med., Hrvatska

Konkurs za 2017. godinu biće otvoren do 15. septembra 2017. za sve radove objavljene između 1. septembra 2016. i 31. avgusta 2017. Pobednici će biti proglašeni na svečanoj ceremoniji dodele nagrada koja će se održati 30. novembra 2017. u Beogradu. Pobednici će dobiti bronzane skulpture „Budućnost“, hrvatsko-slovenačkog vajara Jakova Brdara, časne plakete i finansijski podsticaje za dalji istraživački rad.

 

Rok za prijavu: 15. septembar 2017. 

Prijava: http://www.medis-awards.com/online-registration/  

Više informacija: awards(at)medis.si, www.medis-awards.com 

Pratite nas na: LinkedIn

 

Prijavite se i postanite deo Medis Awards mreže priznatih stručnjaka!

Medisove e-novosti
Upoznat sam sa pravilima o zaštiti prava na privatnost.