close
Početna > Za medije > Novosti

Novosti

Otvorene su prijave za međunarodni konkurs International Medis Awards for Medical Research 2016

Farmaceutsko preduzeće Medis, d.o.o., raspisuje godišnji konkurs za međunarodne Medisove nagrade za medicinska dostignuća. Konkurs je namenjen istraživačima i stručnjacima koji su predstavili ili objavili svoj istraživački naučni rad na specifičnom medicinskom području.

U 2016. godini pozivamo sve stručnjake sa područja alergologije, anesteziologije, farmacije, neurologije, oftalmologije, pedijatrije, pulmologije, reumatologije ili urologije na saradnju i prijavu. Na konkursu učestvuju svojim naučnim istraživačkim radovima koje su predstavili na evropskom ili svetskom kongresu kao poster ili usmene prezentacije, odnosno člankom koji su objavili u visoko rangiranoj zdravstvenoj publikaciji sa faktorom uticaja (Impact Factor) većim od 1,5.

Istraživački rad mora biti prihvaćen i predstavljen, odnosno objavljen između 1. septembra 2015. i 31. avgusta 2016.

Konkurs je raspisan u svim država u kojima Medis posluje: Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Slovenija, Srbija.  

Stručni žiri sastavljen od međunarodno priznatih lekara različitih specijalnosti; izabraće finaliste i po jednog pobednika iz svakog raspisanog medicinskog istraživačkog područja.

Pobednici konkursa biće nagrađeni bronzanom skulpturom pod imenom Budućnost (Future) i finansijskim podsticajem u iznosu od bruto 2.500 €. Finalisti i članovi stručnog žirija biće pozvani na svečanu priredbu povodom dodele nagrada koja će se održati krajem novembra 2016. u Ljubljani.

Konkurs je već otvoren, prijave dostaviti do 15. septembra 2016.

Prijave na engleskom jeziku poslati u elektronskoj  formi na awards.medis.si/apply-here.

Više informacija o konkursu na: www.awards.medis.si ili awards(at)medis.si.

Prijavite se i postanite deo Medis Awards mreže priznatih stručnjaka!

Medisove e-novosti